23 Eylül 2012 Pazar

Zuckerberg dibe vurdu!


Zuckerberg dibe vurdu!

Zuckerberg dibe vurdu! - Bill Gates yine en tepede; Facebook'un patronu Zuckerberg eriyor! İşte o liste...
ferdi aygün

    Bill Gates yine en tepede; Facebook'un patronu Zuckerberg eriyor! İşte o liste...


    Sosyal paylaşım devi Facebook'un borsadaki facia performansı, Mark Zuckerberg'e servete mal oldu. Zuckerberg, şirketin ilk halka arzından bu yana tam 8 milyar dolar kaybetti.
    The Forbes dergisinin düzenlediği En Zengin 400 Amerikalı anketinde Zuckerberg, 2011 yılında 17,5 milyar dolarla 14'üncü sırada yer alırken; 2012'ye geldiğimizde ise yaşadığı kayıptan sonra listede 36'ncı sıraya kadar geriledi.
    Halka arzından sonra, Facebook'un borsa değeri -kimileri tam tersini tahmin etmiş olsa da- ani bir düşüş yaşamış; piyasaya 45 dolarla giriş yapan şirketin hisse bedeli, en son geçtiğimiz ay 17,55 dolara kadar gerilemişti.
    Daha da kötüsü Facebook'un bu facia performansından sonra, şirketin ortak kurucularından Dustin Moskovitz de gemiyi ve Zuckerberg'i terk edenler arasına katılmıştı.
    Ancak bu genç iş adamı için hemen üzülmeye gerek yok. Zira dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesinin kurucusu, hala 9,4 milyar dolar kadar bir servete sahip.
    Zuckerberg'in yaşadığı kaybı değerlendiren Forbes, "Bu düşüş, kapşonlu giyen CEO'nun yaşam tarzını pek de değiştirmeyecektir." yorumunda bulundu.
    Listenin ilk sırasında ise, 19 yıldır olduğu gibi, 66 milyar dolarlık servetiyle Bill Gates yer alıyor.
    alıntı:http://www.chip.com.tr

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder